Biber salçası yapım işleri resmen iki gün sürdü. Bende nasıl şaşkınsam yazmaya doyamadım. Oysa bunu hayatının her yazı görmüş insanlar var. Bakınız Antepliler. Neden buna değiniyorum ? Çünkü yorumlar aldım. İkinci günümüzün fotoğrafını attım. Matkaba oldukça şaşırdı yavru. Meğerse Akdeniz' de bu iş için özel makinalar varmış, 15 dakikada iş tamammış. Bende sanayiyi kurduk diyorum. Bizim ki sazda sinekmiş. :) yorumların ardı arkası kesilmedi. Igrenen bir arkadasta var elimde. Olsun dedim , biz afiyetle salçasını yiyecegiz. :)
Hep gırgır yapıyorum ama çok iyiydi. Başında bahsettiğim gibi; ikinci günde devam ettik ama daha hızlı ve gelişmiş vaziyetteydik.
Yer değişti.
Malzemeler artık daha çabuk yapılacak durumdaydı.
Birde kıyma makinasının bilmem neresine şişe geçirdik oohh miis.
Bu sayede hızımıza hız kattık. Artık içine kaya tuzunu atıp, güneşte kurumasını bekleyeceğiz. Çorum' da işimiz zor gibi ya neyse. Belki gerçekten bu salçanın yapımı için okuyan varsa güneşe bırakılınca ara ara karıştırılması gerekiyormuş. Bu son ciddi bilgimdi. Bir fotografla bizim enteplinin yorumunu pekiştirmiş olacağım. Yine babam ,yine mikemmel matkap ve kırmızı biberciklerimiz.
Ha belki olursa kendisinin bizzat salça olmuş halinide sizle paylaşırım.
27 Ağustos 2015 Perşembe
BİBER İLE MATKAP 2
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder